Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Fiber It Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Panouri fotovoltaice
191 lei
Brand
Victron Energy
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Panourile fotovoltaice sunt dispozitive care convertesc energia luminoasa din razele solare direct in energie electrica. Ele sunt compuse din mai multe celule fotovoltaice, care sunt conectate electric si laminate intre folii de acetat de vinil cu transparenta inalta acoperite cu sticla cu continut redus de fier si rezistent la intemperii.

Principiul de functionare

Panourile fotovoltaice functioneaza pe baza efectului fotovoltaic, care este fenomenul de generare de curent electric in urma absorbtiei radiatiei solare de catre un semiconductor. Celulele fotovoltaice sunt fabricate din materiale semiconductoare, cum ar fi siliciul, care au proprietati electrice specifice. Sub influenta radiatiei solare, electronii din materialul semiconductor sunt excitati si se deplaseaza de la stratul negativ la stratul pozitiv, generand un curent electric.

Tipuri de panouri fotovoltaice

Detalii: https://www.storel.ro/panouri-fotovoltaice/

Exista mai multe tipuri de panouri fotovoltaice, care difera in functie de materialul semiconductor din care sunt fabricate si de tehnologia de productie. Cele mai comune tipuri de panouri fotovoltaice sunt:

Panouri fotovoltaice monocristaline - sunt fabricate din siliciu monocristalin, care are o structura cristalina uniforma. Aceste panouri au o eficienta ridicata, dar sunt si cele mai scumpe.
Panouri fotovoltaice policristaline - sunt fabricate din siliciu policristalin, care are o structura cristalina neuniforma. Aceste panouri au o eficienta mai mica decat panourile monocristaline, dar sunt si mai ieftine.
Din Gura in Gura